Eufemismul ‘TRANZITIA’: Tranzitarea averii tarii spre buzunarele oligarhilor, spre praf si pulbere si spre cele patru vinturi!

S-a diseminat in mod deliberat multa confuzie referitor la situatia economica si sociala a Romaniei in 1989 si pe perioada regimului comunist. Scopul dezinformarii si calomniilor se inscrie in ratiunea perversa a autorilor loviturii de stat si pletorei de profitori ai asa-zisei ‘Revolutii’ de a-si fabrica ‘legitimitate’ si a se prezenta ca pretinsi salvatori ai tzarii in vreme ce ei sint de facto cei care au devalizat-o si ruinat-o. Iata de ce, inainte de a pune in ecuatie si analiza eufemismul „TRANZITIA”, se impune sa recapitulam succint situatia economiei romanesti condusa de Nicolae Ceausescu pina in 1989. In 1989 situatia economica a tzarii era excelenta pentru o tzara in curs de dezvoltare. Tzara muncea si intreg potentialul productiv pe care-l avea era utilizat din plin. Pietzele de desfacere pentru bunurile romanesti erau diversificate, la fel ca si gama de produse si bunuri pe care tzara le producea. Romania nu ar fi colapsat prin disparitia CAER dispunind de pietze pe intreg mapamondul si fiind, intre altele, al patrulea exportator de arme, ca volum si valoare a exporturilor, din Europa. Asa se face ca Romania a putut incheia plata datoriei externe a tzarii in vara 1989 si din vara pina’n iarna se adunasera in visteria tzarii 10 miliarde $. 3 miliarde bani lichizi plus 5 miliarde in creantze, bani care i se datorau tzarii si-au fost incasati dupa ’89, plus 2 miliade in creantze pe care Irakul ii datora Romaniei si pe care Irakul nu i-a mai putut plati din cauza agresiuniilor americane. Am descris activitatea la export. Ceausescu intentiona sa modernizeze industriile romanesti cu tehnologie de ultima ora folosind proprii nostri bani. Pentru a nu lua de la camatarii lumii si-a trebui sa-i dam inapoi dublu sau triplu. In paralel cu activitatea la export se construia in ritm sustinut, masiv si de calitate in infrastructura tzarii.

Chestia cu asa-zisa ‘tranzitie’ reprezinta un tun prin ea insasi. Statul roman poseda un vehicul economic care-si probase cu virf si indesat potentialul si eficienta si care trebuia conservat si ameliorat din mers. Cind ca stat posezi un vehicul economic, fabrici si uzine, profiturile si cistigurile ajung in visteria tzarii si beneficiaza propasirii tzarii si nu conturilor de banca din Elvetia ale lui Patriciu, Becali, Nokia, Renault, etc. Insa chestia cu ‘tranzitia’ din capetele lui Iliescu si ale oligarhilor se traduce liber cu tranzitul averii tzarii din proprietatea tzarii spre conturile de banca si titlurile de proprietate ale lor. Si suna aiuritor si suprarealist: ‘TRANZITIA’!? Ca si cum intri in casa cuiva si-i spui ca pentru a-l salva de povara de a avea o casa a lui si-o familie a lui incepe o ‘tranzitzie’ si-i iei in stapinire gospodaria, si-i violezi nevasta si copiii, iar el va beneficia de privilegiul de a lucra pentru tine ca sluga.

Acesti asa-zisi ‘politicieni’ si ‘oameni de afaceri’ sint de facto hotzi de codru si psihopati institutionalizabili buni de bagat in puscarii si camasa de fortza. Acesti predatori descreirati, lipsiti de orice fel de constiinta si resort moral, au debilizat economia romaneasca cu scopul deliberat de a o jefui, pradui si fagogiza. Din pacate mare parte din asa-zisa ‘tranzitie’ a avut deja loc si tzara e praf. Pierderi incomensurabile din patrimoniul economic, social si chiar si geografic al tzarii. In plus au ‘tranzitionat’ si 40 miliarde Euro, bani imprumutatzi in numele tzarii si fraudati. In prezent patima imprumuturilor a devenit ca un drog si continua, iar cu economia distrusa tzara nu poate plati nici macar dobinzile, romanii trebuind sa munceasca in viitor pentru a achita limuzinele de lux, SUV-urile, vilele, si sumele astronomice de bani fraudate de oligarhie, romanii fiind condamnati la sclavaj pentru sute de ani de acum incolo. Asa-zisa ‘tranzitie’, de fapt un eufemism pentru devalizarea tzarii, reprezinta o mega-crima impotriva poporului roman si trebuie oprita imediat! Escrocii trebuie bagatii in puscarii si la balamuc, iar bunurile tzarii renationalizate si tzara reconstruita! DESTEAPTA-TE ROMANIE!

aaae.jpg

Reclame

10 gânduri despre „Eufemismul ‘TRANZITIA’: Tranzitarea averii tarii spre buzunarele oligarhilor, spre praf si pulbere si spre cele patru vinturi!

  1. involutia1989

    Iti multumesc si eu Ovidiu pentru vizita si invitatie!

    Felicitari pentru preocuparea de a scoate la lumina adevarul despre presedintele socialist al Romaniei Nicolae Ceausescu si depre evenimentele nefaste din decembrie 1989.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s